Nieuws

Hieronder staat het laatste nieuws over onze diensten en actualiteiten.

Landelijke internetproblemen door storing bij internetknooppunt

Geplaatst op 13-5-2016
Nieuws >>
Een technische storing bij internetknooppunt AMS-IX in Amsterdam zorgt momenteel voor internetproblemen op diverse plaatsen in het land.

Dat bevestigt AMS-IX tegenover NU.nl. Het internetknooppunt is een van de belangrijkste ter wereld. De exacte oorzaak van de technische storing is nog niet bekend.

Door de storing hebben mensen door het hele land last van internetproblemen, en zijn diverse websites slecht of niet bereikbaar. Ook heeft het betalingsverkeer last van de storing.

De problemen begonnen rond 12.00 uur toen het verkeer via AMS-IX even helemaal weg leek te vallen.

Een woordvoerder van AMS-IX kon nog geen details geven, maar stelt wel dat inmiddels niet meer al het verkeer weggevallen is omdat het knooppunt gebruikmaakt van elf datacenters. Een cyberaanval kon ook nog niet uitgesloten worden, maar er is nog niets wat daarop wijst.

AMS-IX zoekt momenteel naar de oorzaak en oplossing, maar kan nog niet inschatten hoelang de problemen nog zullen aanhouden.

Niet al het internetverkeer in Nederland gaat over het knooppunt AMX-IX. Er zijn andere knooppunten zoals NL-IX die niet kampen met problemen. Een dergelijke grote storing doet zich zelden voor.

Laatst gewijzigd: 13-5-2016

Terug

Teruggebeld worden?

Vul hier uw naam en nummer in en wij bellen u terug.C-ICT Solutions C-ICT Solutions
Eemnesserweg 120
1221EB Hilversum
T: 035-3030908
KvK: 559.09.183
BTW NR: NL065437846B01
Copyright 2009 - 2017 C-ICT Solutions - Disclaimer - Algemene Voorwaarden